Rólunk

Cégtörténeti áttekintés

 

ALOKA - az emberközeli tudomány, megvilágítja a változás lehetőségét.

 ALOKA- az ultrahang technológia megújítója, a világ " legidősebb" ultrahanggal foglalkozó cége, melynek a gyártósora és nemzetközi központja Tokióban ( Japán), az Egyesült Államok beli képviselet Wallingfordban, európai képviselete pedig Zugban(Svájc) található.

Az Aloka története 1950-ben kezdődött, amikor a Japán Rádió Vállalat orvosi készülékekkel foglalkozó részlege különvált és függetlenedett (Medical and Physical Institute Co., Ltd.).

A cég számára 2010. év az 50. évforduló éve lesz, ugyanis a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő diagnosztikai ultrahang rendszerét, 1960-ban az ALOKA fejlesztette ki. A cég elnevezése , a mai „ ALOKA” névre 1976-ban változott, ami az ősi Szanszkrit nyelven azt jelenti:

” The Ray of Hope – A Reménysugár ”

Az Aloka Holding Europe AG, 1999-ben jött létre, amikor a japán anyavállalat felvásárolta az Aloka európai forgalmazójának - az Ecotron Holding AG- nak , a részvényeinek nagytöbbségét. Ennek értelmében az Aloka Holding Europe szolgálja ki az európai piacot, a közvetlen leányvállalatok  (Ausztriában, Belgiumban, Svájcban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Németországban) illetve Európa többi országaiban működő forgalmazói segítségével.

Az Aloka új határokat szab szüntelenül fejlődő technológiájával, ugyanis a japán Aloka Co Ltd. az elmúlt 60 évben eredendően úttörő szerepet vállalt az orvosi ultrahanggal kapcsolatos kutatás és a kvantitatív ultrahangos képalkotási technológiák fejlesztése terén.

Különösképpen az Aloka nevéhez fűződik a Color Doppler – azaz színkódolt doppler vizsgálat- technológia 1983-as bevezetése, ami új korszakot nyitott az orvosi ultrahangos vizsgálatokban világszerte.

Az ALOKA tevékenységét olyan jelentős technikai áttörések jellemezik, mint például:

  • a világ első kereskedelmi forgalomban is kapható ultrahang készüléke,
  • a konvex illetve phased array ultrahangos pásztázás megújítása,
  • a transesophageális(TEE) ultrahang és echokardiográfia( szívultrahang) bevezetése,
  • a valósidejű háromdimenziós ultrahang technológia illetve egy teljes DICOM-kompatibilis termékcsalád fejlesztése és piacra dobása.

Termékek és megoldások széles skálája áll rendelkezésre, a klinikai felhasználhatóság bármely szintjén, a magán praxistól kezdve, a kis kórházi részlegeken keresztül a legnagyobb orvosi egyetemekig illetve kutató intézetek számára. Az Aloka mindenfajta különleges igény kielégítésére is kínál megoldásokat. A teljes portfolió magába foglalja az általános ultrahangos képalkotást, hasi, szülészeti/gyerekgyógyászati (OB/GYN), kardiológiai és érrendszeri, valamint sebészeti és gasztrovideóskópos diagnózis felállítására használt , idevonatkozó mérési programokkal kiegészített berendezéseket is.

Az újonnan fejlesztett Alpha család Prosound,- valamint az F75 csúcskategória rendszere, a felhasználóknak a tökéletes teljesítményi és minőségi igényeit hivatott kielégíteni,ennek megfelelő különböző árkategóriákban. A rendszerek különböző opciós kiegészítőrészekből állnak és ezen belül többféle rendszerbővítési lehetőséget is kínálnak.

Sokoldalú ultrahang a mindennapos kezeléshez

Az Aloka olyan diagnosztikai ultrahang rendszereket tervez és gyárt, amelyek gyakorlatilag bármilyen szakmai és klinikai körülmény között használhatóak.Olyan rendszerek és szoftver verziók állnak rendelkezésünkre, amelyek különösképpen az egyedi orvosi szakterületek igényei szerint lettek megtervezve.

Legfőbb kötelességünknek tartjuk a felhasználók igényeinek kielégítését és a megbízhatóság, a kiváló minőség éa a maximális teljesítmény biztosítását.

Testre szabot  rendszereket és vizsgálófejeket biztosítunk minden klinikai környezet, illetve orvosi felhasználó számára.

Hisszük, hogy amit az ember elképzel, az valóra válik.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FONTOS VÁLTOZÁS:

Tájékozatjuk kedves látogatonkat,hogy  2011. évben a Hitachi Medical Corporation-Japan megszerezte az ALOKA Co.Ltd. teljes mértékű tulajdonrészét. Ezáltal cégünk - a Biomed Electornic Kft.- mint az Aloka Holding Europe AG ultrahangos termékek magyrországi kizárolagos forgalmazó jogcíme, 2012.január.01.napjával megszünt.

Tájékozatjuk.hogy a BIOMED ELECTRONIC Kft., továbbra is az Hitachi-Aloka termékek magyarországi ügynők-értékesítési rendszerét erősíti, azzal a megjegyzéssel,hogy közvetítésünkel az ÚJ kivitelű termékértékesítés ajánlatkérésekek az alábbi címen kerülnek feldolgozásra:

Hitachi Medical Systems Kft. (H-1071 Budapest, Damjanich u.11-15. Ligetvárosi Irodaház, I.em/102.)
Cégvezető: Széles József ügyvezető igazgató
(tel: +36.1.478.0090; email: welcome@hitachi-medical-systems.hu ; web: www.hitachi-aloka.co.jp)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


© 2011 Biomed Elecronic kft.: Mobil: +(36) 30 952 7610, Telefax: +(36) 24 447 855