Gasztroenterológia

A kifinomult ultrahang technológia találkozása a prémium minőségű endoszkópiával

Az Olympus Medical Systems vállalattal, aki az opto-digitális műszaki cikkek terén vezető szerepet tölt be, folytatott közös munkánk során lehetségessé vált az Aloka számára, hogy ötvözze egyedülálló ultrahang képalkotási minőségét, az Olympus kitűnő endoszkóp konstrukcióival, alapot teremtve ezzel az új generációs Endoszkóp Ultrahang (EUS) számára. Összefogásunk lehetőséget biztosít az endoszkópot használó orvosnak, hogy vizsgálat közben hozzáférhessen olyan elengedhetetlen ultrahang eszközökhöz, mint például a CHE-Contrast Harmonic Echo –azaz CHE (kontraszt anyagos harmonikus ultrahang diagnosztika), eFlow, vagy az egyéb alkalmazott képfeldolgozásunk.

Az úgynevezett ultrahang vezérelt endoszkópia - ’Echo-endoszkópok’ - mind diagnosztikai mind beavatkozási folyamatoknál használhatóak, vezető ipari kivitelezéseket alkalmazva, mint például a világ első 360o-os elektronikus, radiális endoszkópja, a terápiás célokra optimalizált több csatornás tükrözés illetve egy teljesen kompakt ultrahangos bronchoscopia, az ultrahang vezérelte punkció (szövetmintavétel) segítségére (TBNA).

Az elektronikus radiális technológia alkalmazással, a diagnosztikai EUS támogatása végett, megteremtjük a fejlett ultrahang technológiákat az EUS orvosai számára.

Az Olympus és az Aloka kifejlesztette a világ első 360o-os elektronikus, radiális, képalkotó endoszkóp berendezését, amely panorámaképet biztosít az emésztőszerv teljes megjelenítéséhez. Az endoszkóp szerkezetéhez csatolt elektronikus soros vizsgálófej, lehetőséget biztosít magas szintű ultrahang képalkotási technológiánk használatára: a CHE mellett teljes Doppler funkció, amely a hasnyálmirigy-, epe környéki vizsgálatoknál nyújthat nagy segítséget.

Az innovatív endoszkóp konstrukció magába foglal egy beépített lencsetisztító mechanizmust, valamint széles szögletbetörési spektrumot biztosít az Olympus által fémjelzett endoszkóp magas szintű kezelési tulajdonságainak köszönhetően.

Eszközök a beavatkozási folyamatok számára

Az elektronikus, konvex képalkotással dolgozó echo-endoszkópok elősegítik az ultrahang vezérelte beavatkozási folyamatok sikerességét, a punkciós tűvel való behatolástól (FNA) kezdve a hasnyálmirigy pszeudo-cisztás víztelenítéséig és azon túl. A Doppler lehetőségek, köztük az Aloka védjegyes eFlow technológiája, pedig a véráramlás vizsgálatát könnyítik meg. A konvex sorú vizsgálófej merevsége a sima behatoláshoz, míg a széles 180o-os képalkotási szög az átfogó, a kívánt terület minden részletére kiterjedő képalkotáshoz járul hozzá.

Az endoszkópos ultrahang-szonográf által vezérelt punkció gyorsan a mai kor egyik vezető és leghatékonyabb diagnosztikai eljárásává fog válni, segítséget nyújtva a rosszindulatú daganatos betegségek vizsgálatához, szövetmintavételhez, olyan betegségeknél, mint például a nyelőcsövi-, gyomor-, hasnyálmirigy-, illetve a végbélrák, egészen a mediastinummal kapcsolatos betegségekig és a jóindulatú daganatok, mint például a krónikus pancreatitis, choledocholithiasis (epe vezetékben található kő) és az epekő kiértékeléséig.

Az Olympus vizsgálófej kiegészítő fogóiban található mozgatószerkezet lehetővé teszi a biopsziás tű helyének finomhangolását, ami biztosítja a célterület minél pontosabb punkcióját.

A több csatornás készülékek alkalmazásának opciója, elérhetővé teszi egy sor ultrahang vezérelte terápiás folyamat használatát, főleg a gyomor területén és annak környékén, mint például a hasnyálmirigy pszeudo-cisztás leszívásának pontos elhelyezkedését.

© 2011 Biomed Elecronic kft.: Mobil: +(36) 30 952 7610, Telefax: +(36) 24 447 855