FMD

(FMD) Flow Mediated Dilatation- Áramlás közvetített tágulás

FMD – belső falmozgás funkciók kiértékelése

A belső falmozgás diszfunkciót tartják az atherosclerosis első lépcsőjének. Az FMD analízis közismerten egy hatásos módja, hogy behatolás nélkül felbecsüljük a belső falmozgás diszfunkciót, illetve hasznosnak tartják az atherosclerosis felismerésében és a kezelés hatásfokának megállapításakor.

Az FMD vizsgálat klinikai előnyei:

  • Az atherosclerosis korai felismerése a belső falmozgás diszfunkció az atherosclerosis első lépcsője. Ezen a szinten, a betegség felfedezésével megakadályozható a továbbfejlődés.

  • A kezelés hatásfokának megállapítása
    Az FMD használható a belső falmozgás funkciók fejlődésének vizsgálatánál is, miután a rizikófaktorokat testmozgással, diétával és orvosi kezeléssel kezeltük. Néhány kutató arra a következtetésre jutott, hogy az FMD fejleszthető a hipertenzióra és hiperlipidémiára való gyógyszeres kezeléssel, ösztrogénnel, valamint E és C vitaminnal.

FMD - Endothelial Function Assessment

Az FMD analízis folyamatosan rögzíteni és tematizálni tudja a vizsgálati procedúrát egészen az alapoktól az elduguláson és értágulaton át a gyógyulásig, meggyőződve afelől, hogy az igazi értágulati tetőpont soha nem kerülheti el a figyelmet. Az FMD százalék és más paraméterek, az adatrögzítés elvégzése után, automatikusan és azonnal kiszámolódnak

© 2011 Biomed Elecronic kft.: Mobil: +(36) 30 952 7610, Telefax: +(36) 24 447 855