WI

(WI) Wave Intensity- Hullám intenzitás– A kardióvaszkuláris keringési dinamika új indexe

A szív és az arteriális rendszer állandó interakcióban áll egymással előre haladó és visszaverődő hullámok formájában. A hullám intenzitás (WI) a vérnyomásban és a keringési rendszer egy tetszőleges pontján megállapított véráramlás sebességében beálló változások alapján számolódik ki.

A vérnyomás változó hullámformáját konvencionálisan behatolással (katéter) mérik. Az Alokának sikerült kifejlesztenie egy módszert, amely alapján magas szintű pontossággal kiszámítható a WI. A vérnyomás változása és a véredények átmérője közti hasonlóság alapján, a hullámforma behatolás nélkül is megkapható.

A hullám intenzitás (WI) egy új haemodinamikus, ugyanakkor az idővel összefüggő index, ami lehetőséget biztosít a kardióvaszkuláris rendszer interakcióinak analizálására, az összehúzódási és tágulási tulajdonságokat, és a felszínről visszaverődő hullámok befolyását magába foglalva.

A WI a véráramlás dinamika egy új mutatója, amely a szív és az arteriális rendszer közti interferencia analizálását hivatott elősegíteni.

Az indexfüggő analízis magába foglalja az összehúzódási és értágulási tulajdonságokat valamint a felszínről visszaverődő hullámokat.

© 2011 Biomed Elecronic kft.: Mobil: +(36) 30 952 7610, Telefax: +(36) 24 447 855